Courses Taught

A complete list of courses I teach can be found here

2023

  • Software Engineering

    In dit opleidingsonderdeel maak je kennis met de processen, tools en technieken om complexe, correcte en bruikbare software te bouwen. De verschillende fases van een software engineering process worden bestudeerd. We starten met een basis van requirements engineering. We behandelen diverse procesmodellen voor de ontwikkeling van software, inclusief agiele processen. Technieken zoals test-driven development en refactoring komen aan bod.

  • Human-AI Interaction

    Artificiële Intelligentie (AI) tracht de menselijke intelligentie te simuleren, werkt op allerlei data die betrekking heeft op of nut heeft voor mensen, en is alleen echt nuttig als het een positief effect heeft op het leven van mensen. In deze cursus bestuderen we hoe AI dan ook op een geschikte manier kan ingezet worden voor de menselijke gebruiker. Dit houdt in dat de menselijke gebruiker een beter begrip krijgt van een AI systeem, en een verhoogde controle op de werking van zulk een systeem.

2022

  • Object-georienteerd Programmeren 2

    De studenten verdiepen zich verder in object-georiënteerd programmeren met de nodige aandacht voor het ontwerp en programmeren van goed gestuctureerde, robuuste, uitbreidbare en elegante code. Java wordt gebruikt als de centrale object-georiënteerde programmeertaal, maar de aangeleerde concepten en technieken zijn van toepassing op vele object-georiënteerde programmeertalen.